Even voorstellen..

Geboren en opgegroeid in Princenhage onder de rook van Breda, waar ik op negenjarige leeftijd voor het eerst  in aanraking kwam met de gitaar. Een Sinterklaascadeau uit de  muziekwinkel van ‘van Schravendijk’ op de Haagweg. In januari begonnen de gitaarlessen, na schooltijd in het klaslokaal  van Cees Hoosemans op de Martinus lagere school in ons dorp. Merkwaardig genoeg had de goedheilig man dat jaar zeer veel gitaren in Princenhage rondgebracht en allemaal voor kinderen uit de vierde klas. Maar de liefde voor de gitaar was geboren……….

De fascinatie voor dit prachtige instrument is in de ruim vijftig jaar die sindsdien  zijn verstreken altijd gebleven. Na een driejarige opleiding bij gitaarbouwer Anton van Daalen in Den Bosch ben ik mijn eigen atelier begonnen in Breda. Vanaf 1993 bouw ik hier akoestische gitaren en restaureer ik oude instrumenten.

Daarnaast ben ik mijn hele leven al actief als gitarist/componist. Ik heb in diverse bands en andere bezettingen gespeeld en als zodanig door heel Europa getoerd en als flamencogitarist gespeeld met mensen als Manitas de Plata, Gipsy Kings, Los Reyes en Tia Morena. Als sologitarist in diverse top-40-orkesten heb ik met Fats Domino, Donna Linton, Lee Towers, Gerard Joling, Anita Meyer en vele anderen gespeeld.

Verder heb ik een eigen muziekschool met ruim 70 leerlingen die wekelijks alleen of samen een les bij mij volgen en mij zodoende ook steeds nieuwe dingen leren over muziek en leven. Een boeiende bezigheid begonnen in 1968  als vriendendienst en uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met leerlingen van 6 tot 74 jaar.

Mei 2009, weerzien met mijn vriend Manitas de Plata (overleden 6-11-2014)

in Les Saintes Maries de la Mer, Camargue